Vízivad

Vadkacsavadászat:

2013-tól egyetlen vadászható récefajunk a tőkés réce. Ezen kívül elejthető még a szárcsa. Magyarország folyóinak, tavainak, patakjainak köszönhetően nagyon jó „kacsa” állománnyal rendelkezik. A tőkés réce augusztus 15.-től, a szárcsa pedig szeptember 1.-jétől vadászható január 31.-ig.
Legjobban húzáson lőhető a tőkés réce, hajnalban a tarlókra kiváltó, illetve naplementekor a szálláshelyükre visszatérő csapatokból lehet szemezgetni. A kacsavadászat nagyszerű vadászati mód lehet azok számára (is), akik vadászkutyával rendelkeznek. Nincs annál nagyobb öröm mikor a vízfelszínre eső kacsánkat vizslánk, labradorunksegíti az aggatékra.

Vadliba vadászat:

A lőhető vadlibák száma 2013. évtől bővült, így már a nyári lúdon, nagy liliken, vetési lúdon kívül a nílusi és a kanadai lúd is vadászható. Ezenvadjaink egyike sem tölti nálunk az egész évet, csak ősszel érkeznek az Északi területekről. A libák vadászata szintén húzáson történik, viszont a kacsavadászatnál nagyobb kitartást (esetleg szerencsét is) igényel. A kiváló szemű és rafináltlibát lesgödörből, leskunyhóból lehet eredményesen vadászni, miközben a tarlókra, vetésekre váltanak ki a libacsapatok.

Nyári lúd

október 1. - december 31.

Vetési lúd, Nagy lilik, Kanadai lúd
Nílusi lúd

október 1. - január 31.

Tőkésréce, Szárcsa

augusztus 15. - január 31.
szeptember 1. - január 31.

Főoldal

Tevékenység

Kutyás hajtások lebonyolítása

Utánkeresés

Kotorékozás

Tovább

Szolgáltatásaink

Szállás, ellátás

Egyéb szolgáltatások

Kulturális, szabadidős programok

Tovább

Vadászati módok

Egyéni vadászat

... apró lesek sorozata ...

Társas vadászat

Tovább

Kapcsolat

ROOP Kft

H-9086 Töltéstava, Széchenyi u. 25

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tovább