Muflon

A muflon nem őshonos hazánkban, betelepítésüktől kezdve azonban nagyon jól megtalálták számításaikat. A betelepítés következményeként az ország több pontján is fellelhető a muflon, elterjedésük azonban foltokban figyelhető meg: egy adott helyről nem terjeszkedett tovább, mozgáskörzete mindössze 3-5 km. Élőhelye főleg erdővel borított terület, a ritkás aljnövényzetet kedveli, de patájának koptatására szüksége van sziklás részekre is. Nyájakba tömörülve élnek. Az üzekedési idejük október-november körül történik. Ekkor a kosok küzdelme, szarvukkal való harca ún. kopogása kilométerekre elhallatszik.

Trófeája:

a csigás szarva, melyet a kos egész életében visel, és élete végéig növeszti is. Nőstények esetén is előfordulhat szarvaltság, ez azonban kis százalékban és „fejdíszük” mérete is elmarad a hímekétől. A kosok csigahossza akár a 100cm-t is elérheti.

Vadászata:

főleg cserkeléssel történik, mert útvonaluk és táplálkozási idejük is rendszertelen. A kos egész évben vadászható. A muflonjuh, -jerke, -bárány pedig szeptember 1.-jétől február utolsó napjáig.

Muflonkos
juh, jerke, bárány

egész évben

szeptember 1. - fegruár utolsó napja

Főoldal

Tevékenység

Kutyás hajtások lebonyolítása

Utánkeresés

Kotorékozás

Tovább

Szolgáltatásaink

Szállás, ellátás

Egyéb szolgáltatások

Kulturális, szabadidős programok

Tovább

Vadászati módok

Egyéni vadászat

... apró lesek sorozata ...

Társas vadászat

Tovább

Kapcsolat

ROOP Kft

H-9086 Töltéstava, Széchenyi u. 25

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tovább