Gímszarvas

A Magyar Erdők Királya. Nem is olyan régen, európai körökben presztízskérdés volt az, hogy valaki elejtsen egy „magyar gímbikát”. Magyarországon a középhegységekben és a mezőgazdasági területekkel szabdalt erdős részeken található. Trófeájának kinézete és súlya is eltérő az ország különböző pontjain. A bika csak a bőgési időszakban csatlakozik a borjúkból, tehenekből és ünőkből álló rudlikhoz. Az év többi részét hímekből álló csapatokba verődve vagy magányosan tölti.

Trófeája:

az agancs, amelyet a bikák minden évben újra raknak, letisztított formában pedig augusztustól februárig viselik.A golyóérett kapitális bikák néhol 12kg fölötti aganccsal is büszkélkedhetnek. Különös trófeát jelenthet egy deformált agancs vagy akár egy parókás bika is.

Vadászata:

Minden gímbikára vadászó vadász várva-várt hónapjaa ködös, hűvös szeptember, ami a szarvasnász időpontja. A koronás agancsárakat ilyenkor bőgőkürt segítségével lehet behívni, ami mind a vendégvadásznak mind a kísérőnek felejthetetlen élményt nyújt. A bőgés sokszor szeptember közepén kezdődik és október közepéig tart. A bikák vadászati idénye január 31.-ig tart. Gím tarvad terelésen, illetve egyéni vadászat keretein belül ejthető el. A selejtezés legalkalmasabb időpontja a téli hónapokra tehető. Mindkét ivar vadászatánál alkalmazott vadászati mód lehet (lovas fogattal való)barkácsolás.

Gímszarvasbika, golyóra érett

szeptember 1. - október 31.

Gímszarvasbika, selejt

szeptember 1. - január 31.

Gímszarvas tehén, ünő
Gímszarvas borjú

szeptember 1. - január 31.
április 1. - június 30. és
szeptember 1. - január 31

Főoldal

Tevékenység

Kutyás hajtások lebonyolítása

Utánkeresés

Kotorékozás

Tovább

Szolgáltatásaink

Szállás, ellátás

Egyéb szolgáltatások

Kulturális, szabadidős programok

Tovább

Vadászati módok

Egyéni vadászat

... apró lesek sorozata ...

Társas vadászat

Tovább

Kapcsolat

ROOP Kft

H-9086 Töltéstava, Széchenyi u. 25

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tovább