Dámszarvas

Ha van még vad, ami annyira híres, mint a „magyar gímbika”, akkor az csak is a „magyar dámbika” lehet. Magyarország több, a világ ranglistán előkelő helyet elfoglaló dámbikával ajándékozta meg a vadásztársadalmat. Gyulaj és Guth a két világhírű dámos terület. Ez a csülkös vad a muflonhoz hasonlóan foltokban fordul elő hazánkban, ha egy helyen megtelepszik, előfordul, hogy a pár kilométerre lévő másik területen egyáltalán nincs jelen dámvad. Előnyben részesíti a löszös, homokos területeket, dombos vidékeket. A gímszarvashoz hasonlóan rudlikban( csapatokban) tömörülnek, amelyet a tarvadak alkotnak. A bikákkülön csapatokban, a barcogási (párzási) időszakbanpedig magányosan élnek.

Trófeája:

az a lapát formájú agancs, amelyet minden évben újra rakva, letisztítva augusztustól áprilisig visel. Trófeájának súlya a gíménél kisebb, itt már az 5-7kg közötti tömeg is kapitálisnak számít.

Vadászata:

a bikák legideálisabb vadászati időpontja az októberre tehető barcogási idő, ilyenkor egy különösen izgalmas vadászat keretein belül a bikára cserkelést követően lehet lövést tenni. A hímek vadászati idénye január 31.-ig tart. Mind bikát mind tarvadat eredményesen lehet vadászni barkácsolással is. A tarvadak vadászati idénye október 1.-jétől február utolsó napjáig tart.

Dámbika
Dámtehén, ünő, borjú

október 1.-január 31.
október1-február utolsó napja

Főoldal

Tevékenység

Kutyás hajtások lebonyolítása

Utánkeresés

Kotorékozás

Tovább

Szolgáltatásaink

Szállás, ellátás

Egyéb szolgáltatások

Kulturális, szabadidős programok

Tovább

Vadászati módok

Egyéni vadászat

... apró lesek sorozata ...

Társas vadászat

Tovább

Kapcsolat

ROOP Kft

H-9086 Töltéstava, Széchenyi u. 25

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tovább